top of page

Eigenlijk geeft bovenstaand weer waar het werkelijk om draait. Het Leven en hoe ik me daarin beweeg. Of probeer te bewegen. Het gaat om het mens zijn. En als mens helemaal vrij te Zijn. Dat betekent voor mij vrij van beperkingen zijn. Op spiritueel, emotioneel, mentaal en fysiek niveau.

Los van verwachtingen en oordelen steeds weer proberen vrij en open in het Leven te staan. Vanuit openheid en overgave aan het Leven ben je krachtig en kwetsbaar tegelijk. En dan stroomt het Leven ten volle door je heen en gebeuren de mooiste dingen. Dan sta ik vollop in verbinding. Met mezelf, de ander, mijn omgeving en het grote geheel. Inspiratie is immers Spirit in de mens. Dat is een ander gevoel van vrij zijn. Van Eén zijn. Van Wij-zijn.

Ik probeer dat steeds op een zo aards mogelijke manier te doen. Want de potentie van het Leven zit in de mens. Hier op aarde. Niet in allerlei fantastisch mooie theorieën en visies. Maar in het dagelijks leven van alledag. Heel praktisch. Elke dag is een nieuwe dag. Elke dag is een nieuwe creatie. Dat besef vraagt een volledig verantwoording nemen voor jezelf en je omgeving. Dan verschuift het perspectief van reactie naar creatie. Wij zijn scheppende wezens. Het is aan ons hoe we met deze vermogens omgaan. Hoe willen we dat ons leven en onze maatschappij er uit ziet? Wat is mijn bijdrage daarin? Wat is jouw bijdrage? Doe jij mee? Laten we er iets moois van maken!

Mijn passie: bewustwording binnen opvoeding en onderwijs

Claudia Jansen
Ik ben kind, vrouw, moeder, echtgenote, creator, droomster, bezielster, onderzoekster en visionair.
Ik zing, dans, lach, huil, speel, val, sta op, probeer en creëer om uit te zoeken hoe het leven werkt om werkelijk gezond, gelukkig en vrij te zijn.
Ik ben Spirit in de Mens, een Goddelijk wezen op ontdekkingstocht in een aards lichaam.

IK BEN

Claudia Jansen

Water en onderwijs

Het lijkt een rare combinatie. Water en onderwijs. En toch heeft het veel meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie zult denken. Water is (met licht) het belangrijkste voor al het leven. Dus het speelt een belangrijke rol in onze ontwikkeling. Zonder water is er geen leven. Denk alleen al aan het vruchtwater. Ons lichaam wordt gevormd in het vruchtwater. Alle onze cellen zijn gevuld met water. Ons bloed bestaat voor een groot deel uit water en ga zo maar door.

Veel processen in ons lichaam zijn afhankelijk van water. Veel organen (inclusief onze hersenen!) zijn voor een gezonde werking afhankelijk van water. Water speelt ook een rol in het leerproces. Dat is nieuw! Leren is meer dan prikkels die door de zintuigen door gegeven worden via de zenuwen naar de hersenen vervoeren en vertalen. Het water heeft een vergelijkbare functie! Het voelen speelt daar ook een rol in. Het water in ons lichaam speelt een grote rol in wie wij zijn (zielsinformatie) en in onze informatie- en prikkelverwerking. (of en hoe wij informatie kunnen opnemen) Onze zielsinformatie in ons water hoort bij onze ontwikkeling. Ontwikkeling is een beweging van binnen naar buiten en wordt aangestuurd vanuit het hart. Leren is een beweging van buiten naar binnen. Je komt in aanraking met nieuwe kennis. Dit is een beweging van buiten naar binnen (jezelf nieuwe dingen eigen maken). Beide manieren horen in balans te zijn met elkaar, waarbij we ons ook mogen realiseren dat we, naast het leren, ons ook mogen gaan her-inneren en bekrachtigen wie wij in essentie zijn.

 

Bewust en bezield onderwijs is gezondmakend onderwijs.

Dat gaat uit van ieders waarde en waarheid en is dus oordeelloos

Het gaat uit van mogelijkheden en talenten en dus van passie en bezieling

En het gaat uit van bijdragen en samenwerken en dus van verbinding

         met jezelf, de ander, de omgeving en het groter geheel.

 

Voor meer info omtrent mijn onderwijs werkzaamheden zie: www.dezielendeschool.nl

Al het glaswerk is gemaakt door Evelien de Kruijf van glasblazerij Vitrum Limax uit Vaassen.

www.vitrumlimax.nl

bottom of page